Skandinaviska länkar på Costa del Sol 2017-09-03T10:07:01+00:00

Skandinaviska länkar

Det finns omkring 70 000 bofasta skandinaver bara på Costa del Sol, av vilka drygt 30 000 är svenskar. Här är några skandinaviska och svensk-relaterade länkar på Solkusten.

Tidningar och annan media

Svenska Magasinet Månadstidning om Spanien och den äldsta svenska tidningen på Costa de Sol. Svenska Magasinet riktar sig till skandinaverna på Costa del Sol, i synnerhet svenskarna, och handlar om Spanien.

Sydkusten Svensk lokaltidning på Costa del Sol. Spanska nyheter på svenska, evenemangstips, radannonser, dagens bild, video, stort nyhetsarkiv m m.

ensueco.com Hemsida för svenskar i Spanien och Sverige. Sidan uppdateras löpande och innehåller alltid de mest aktuella nyheterna, artiklarna och reportagen om livet i Spanien.

Kyrkor

Svenska kyrkan på Costa del Sol En samlingspunkt för alla svenskar, ligger centralt i Fuengirola.
Besöksadress:
c/o Iglesia Sueca
Clemente Diaz 4, Portal E 102
Edf. Tres Coronas, Avda Alc
ES-29640 Fuengirola
SPANIEN

Skandinaviska Turistkyrkan Skandinavisk ekumenisk evangelisk församling verksam i Los Boliches, Fuengirola

Skolor

Svenska Skolan på Costa del Sol Svenska Skolan på Costa del Sol i Andalusien, en skola med elever från förskolan till gymnasiets avgångsklass. Skolan ligger i Fuengirola.

Organisationer

Asociación Hispano-Nórdica Costa del Sol Föreningen för nordbor på solkusten.

Club Nórdico de la Costa del Sol, Fuengirola Club Nórdico bildades 2001 i Fuengirola från tidigare medlemmar i AHN (Asociación Hispano Nórdica), en av de föreningar och klubbar i Fuengirola som vänder sig till nordbor. Club Nórdico fokuserar på gemenskap och social samvaro samt vänder sig i första hand till dem som tillbringar oktober till april på Costa de Sol.

SWEA Marbella SWEA är en global ideell förening för svenskor och svensktalande kvinnor som är eller har varit bosatta utomlands. Har en avdelning i Marbella.

Sjukvård

Dental Marbella Svensktalande tandläkare som har varit på Costa del Sol i 13 år som är en av de ledande tandläkarklinikerna på hela solkusten. De är specialiserade på implantat, estetisk tandvård och tandköttssjukdomar ( parodontos) mm. De erbjuder många innovationer som minimal invasiv tandvård, dental laser och tandkirurgi. Tel: +34 952 900 234.

Nordiska Doctors Ett team professionella och svensktalande läkare som arbetar på Colegio de Medicos de Malaga, Vivero de Consultas.

Clinica Dental Sueca Modern svensk tandläkarklinik Fuengirola, Costa del Sol.
Lope de Vega, 2.1, Los Boliches, 29640 Fuengirola
Telefon/Fax: +34 952 58 35 95

Napraprat Charlotta Östling Leg. naprapat och akupunktör i Nueva Andalucia,  Marbella.

ScandinavianDental Clinic Svenska tandläkare i Torremolinos.

Clinica Dental Sueca Svensk tandläkare i Los Boliches, Fuengirola, Costa del Sol.

Clinica Dental Noruega Norsk tandläkare i Fuengirola.

Nordic Dental Centre Nordiska tandläkare i Fuengirola.

Banker

Handelsbanken i Marbella Handelsbanken i Marbella kan hjälpa till med många saker vid köp eller försäljning av fastigheter.
Centro Plaza 2 Nueva Andalucia
29660, Marbella
Spain
Tel: +34 952 817 550
Fax: +34 952 817 567

Nykredit Nykredit i Marbella. Aktiv dansk bank som lånar ut pengar  till köp av fastigheter på Solkusten.
Centro Plaza 26
E-29660, Nueva Andalucia, Marbella
Tel: 952 905 150

Golf

Ulrika Golf & Villas Ulrika är en golfarrangör som erbjuder rabatterade green fees på många banor på Costa del Sol. Hon erbjuder även golfkurser , uthyrning av villor och transporter mm. Ulrika är svenska och har jobbat inom golf i flera år här på Solkusten.

Matbutiker

MiaDel Skandinaviska delikatesser, mat, godis, böcker och tidningar. Utkanten av Puerto Banus mot San Pedro de Alcantara.

Vin

Vinos Skantz En vinbutik / bodega med kvalitetsviner. De anordnar vinprovningar av spanska viner med mera. Butiken ligger i Buena Vista uppe i bergen ovanför Fuengirola.

Möbler och interiör

Trä & Sten Möbelbutik i Nueva Andalucia. Hjälper till med renoveringar med mera.

Estuco Interiors Inredningsbutik i Nueva Andalucia med möbler och gardiner.

Hyra lägenheter eller hus

Semesterbostad-spanien.se  Snabbast växande företaget för uthyrning av semesterbostäder i Spanien. De har flera tusen semesterbostäder som annonseras direkt från ägarna.

Hyra bil

Brunos Car Rental Ett svenskt företag som bedriver biluthyrning. Huvudkontoret ligger i La Duquesa och de har även kontor på Malagas flygplats. Der erbjuder bland annat all inclusive paket så man slipper överraskande tilläggskostnader. Bra service! Personalen talar svenska.

Övriga länkar

Svenska Sidor

House in the sun Hus och lägenheter till salu på Costa del Sol

Om du vet om andra skandinaviska resurser som du tycker bör var med så är du välkommen att skicka ett mail.

En guide om Costa del Sol på engelska

Enova Estates Facebooksida